Nylon kontorstol base produksjonsprosess: sprøytestøping

Nylon fem-stjerners base avkontorstoler laget av sprøytestøping av nylon og glassfiber, et plastprodukt produsert ved sprøytestøping, og festes til gassflasken.

Kontor-Nylon-Stol-Base-NPA-B

Etter forsterket og modifisert med glassfiber (GF), er styrken, hardheten, utmattelsesmotstanden, dimensjonsstabiliteten og krypemotstanden til nylon PA betydelig forbedret.Det gjør stolbasen mer motstandsdyktig og holdbar.

I selve produksjonsprosessen har imidlertid dispersjons- og bindestyrken til glassfiber i PA-harpiksmatrise stor innflytelse på produktets ytelse.Glassfiberforsterkede PA sprøytestøpingsprodukter har vanligvis ulike defekter.

Vi har flere tiår med erfaring innen sprøytestøping, og som produsenter vil vi gjerne dele våre tanker:

Vi vil dele dette emnet i to deler, inkludert sprøytestøpingsprosessen av glassfiberarmert PA og årsakene og løsningene for defekter.I denne artikkelen vil vi introdusere sprøytestøpeprosessen.

Kontor-Nylon-Stol-Base-NPA-N

 

Glassfiberforsterket nylonsprøytestøpeprosess

Etter å ha bestemt plastråmaterialet, sprøytestøpemaskinen og formen, er valg og kontroll av sprøytestøpingsprosessparametere nøkkelen for å sikre kvaliteten på delene.Den komplette sprøytestøpeprosessen bør inkludere forberedelse før støping, sprøytestøpeprosess, deler etter bearbeiding, etc.

IMG_7061

1. Forberedelse før støping

For å få injeksjonsprosessen til å gå problemfritt og sikre kvaliteten på kontorstolbasen i plast nylon, bør noen nødvendige forberedelser gjøres før støping.

(1) Bekreft ytelsen til råvarer

Ytelsen og kvaliteten på plastråvarer vil direkte påvirke kvaliteten på kontorstolbasen i plast nylon.

(2) Forvarming og tørking av råvarer

Under plaststøpeprosessen vil gjenværende vann i råmaterialet fordampe til vanndamp, som vil forbli inne i eller på overflaten av basen.

Dette kan da danne sølvlinjer, merker, bobler, groper og andre defekter.

I tillegg vil fuktighet og andre flyktige lavmolekylære forbindelser også spille en katalytisk rolle i prosessmiljøet med høy varme og høyt trykk.Dette kan føre til at PA blir tverrbundet eller degradert, noe som påvirker overflatekvaliteten og kraftig forringer ytelsen.

Vanlige tørkemetoder inkluderer tørking i varmluftsyklus, vakuumtørking, infrarød tørking og så videre.

2. Injeksjonsprosess

Injeksjonsprosessen består vanligvis av følgende trinn: mating, mykning, injeksjon, avkjøling og avplastisering.

(1) Fôring

Siden sprøytestøping er en batchprosess, kreves en kvantitativ (konstant volum) tilførsel for å sikre stabil drift og jevn plastifisering.

(2) Plastisering

Prosessen der den tilsatte plasten varmes opp i en tønne, og transformerer de faste partiklene til en viskøs flytende tilstand med god plastisitet, kalles plastisering.

(3) Injeksjon

Uavhengig av hvilken type sprøytestøpemaskin som brukes, kan sprøytestøpeprosessen deles inn i flere stadier, for eksempel formfylling, trykkholding og tilbakeløp.

(4) Døren er avkjølt etter frysing

Når smeltingen av portsystemet er frosset, er det ikke lenger nødvendig å opprettholde trykket.Som et resultat kan stempelet eller skruen returneres og trykket på plasten i bøtta kan avlastes.I tillegg kan nye materialer legges til mens man introduserer kjølemedier som kjølevann, olje eller luft.

(5) Avforming

Når delen er avkjølt til en viss temperatur, kan formen åpnes, og delen skyves ut av formen under påvirkning av utkastmekanismen.

 

3. Etterbehandling av deler

Etterbehandling refererer til prosessen med å stabilisere eller forbedre ytelsen til sprøytestøpte deler.Dette inkluderer vanligvis varmebehandling, fuktighetsregulering, etterbehandling m.m.

Nok en stolbase

I tillegg til nylon er det andre materialer, aluminiummetall og krommetallmaterialer, som har sine egne fordeler og ulemper.

Uten tvil er stolbasen i nylon den mest brukte på markedet.


Innleggstid: 28. november 2022
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05